<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Opsparingskonto</span>

Opsparingskonto

Er du i gang med jagten efter den perfekte opsparingskonto?

Alternative investeringer som mulighed

I slutningen af august 2020 lød det i en artikel fra Finans, at danskerne havde næsten en billion i banken. Det betyder, at det gennemsnitlige tal for alle danskere over 18 år 214.000 kr. på opsparingskontoer. Vi synes i al beskedenhed, vi har en ret god mulighed - som et alternativ til dig, der har pengene stående i banken, hvis du, ligesom så mange andre ikke er tilfreds med negative renter i banken eller for den sags skyld de lave renter, som de traditionelle opsparingskontoer i de danske banker tilbyder.

Crowdton tilbyder dig alternative muligheder til den traditionelle opsparingskonto gennem Crowdlending. Bliv klogere på Crowdlending gennem vores guide, som du kan hente ganske gratis

Hent guide

 

Hvad får du i rente på din opsparingskonto?

Det er interessant viden, at så mange danskere har en relativt pæn formue i banken velvidende, at pengene så formentligt står til lave eller negative renter.

Hvis vi tager udgangspunkt i en af de danske samlingsplatforme, samlino.dk, der har et overblik over den nominelle årlige rente på opsparingskontoer på tværs af banke. Her er den bedst performende i sep. 2020 Santander Consumer Bank Opsparing til 0,2 procent. Mange er derfor også kritiske overfor bankerne, fordi de i dag enten giver 0% i rente eller endda opkræver negative renter for at opbevare vores penge. Men i bund og grund så er det helt forståeligt det, bankerne gør. De skal nemlig selv betale penge for at have den stående i f.eks. Nationalbanken. På den måde er det blot sorteper, der flyttes videre fra bankerne til virksomhederne og os private – og mon ikke vi selv ville have gjort det samme, hvis vi havde været i bankernes sted? De er jo trods alt ikke sat i verden for at give tingene væk og tabe på at drive deres forretninger.

Så hvad er alternativet?

Vi får mange forespørgsler hos Crowdton på muligheder for at lave en alternativ opsparinger – både alders, børne og generelle opsparinger, og i særdeleshed en klimavenlig en af slagsen.

En af årsagerne til, at så mange danskere fortsat lader deres penge stå i banken, er muligvis manglende kendskab til gode alternativer. Vi er mange der ved, at man godt kan være heldig at få et langt bedre afkast, men med held følger også gerne risiko. Og når det er vores opsparing vi taler om, så er det ikke risikovillighed, der nødvendigvis præger os.

 

Tag styringen og få fordele din bank ikke kan tilbyde dig

Uagtet om du læser denne blog, fordi du overvejer en alternativ pensionsopsparing/aldersopsparing eller generelt bare er træt af at se gebyrer og negative renter æde dine hårdt tjente penge, så er mulighederne for dine fødder.

I Crowdton kan vi præsentere dig for alternativer til den klassiske opsparingskonto i banken. I stedet for de 0,2 procent, som vi fandt som den bedst performende opsparingskonto i de danske banker, kan vi tilbyde mellem 3-6,5 procent i rente. Risikoprofilen minder mindst af alt om en go gammeldags obligation – læs om den lave risiko her – og så samtidig med, at det er en god forretning, ja så gør du noget godt for klimaet.

For at sikre gennemsigtighed på projekterne her på platformen har vi aktivt valgt at få foretaget kreditvurdering af en ekstern samarbejdspartner. I dette tilfælde Lendino. Lendino har foretaget en kreditvurdering af Obton Sol Invest A/S og Obton Solenergi Selskabsinvestor P/S og konkluderer, at der er tale om et lavrisiko-projekt med en kreditklasse A+ og tabsrisiko på 0,6%.


 

fordele ved at vælge alternativ opsparing ved Crowdton 

Kom direkte til projekterne

Se bæredygtige projekter

 

Andre læste også

Du kan også læse om mulighederne for alternative børneopsparinger og pengegaver, som vi går dybere ind i her